Samsung anunţă investiţii de 357 de miliarde de dolari în mai multe sectoare, printre care şi cel biofarmaceutic. Vor fi create peste un milion de locuri de muncă

Grupul Samsung va investi 450.000 de miliarde de woni (356 miliarde de dolari) în următorii cinci ani pentru a accelera creşterea în domeniul semiconductorilor, biofarmaceutic şi alte tehnologii de ultimă generaţie, a declarat Samsung Electronics.

263 afișări
Imaginea articolului Samsung anunţă investiţii de 357 de miliarde de dolari în mai multe sectoare, printre care şi cel biofarmaceutic. Vor fi create peste un milion de locuri de muncă

Cea mai mare companie din Coreea de Sud a declarat marţi că investiţiile până în 2026 ar trebui să ajute Samsung să conducă creşterea economică pe termen lung în domenii strategice precum sectorul cipurilor, promiţând în acelaşi timp investiţii masive în sectorul biofarmaceutic pentru a-l face la fel de performant ca şi afacerea sa cu cipuri, scrie Reuters.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, nu a oferit o defalcare a cifrelor, deşi a adăugat că 80% din investiţii vor fi făcute în Coreea de Sud şi că anunţul de marţi include o promisiune de investiţii de 240.000 de miliarde de woni făcută în august 2021.

Samsung nu a inclus în anunţ bateriile pentru vehicule electrice ca un viitor motor de creştere.

Samsung SDI, unitatea de baterii a grupului, şi Stellantis, compania-mamă a Chrysler, urmează să anunţe marţi noua lor fabrică de baterii din statul american Indiana.

Asigurarea lanţurilor interne de aprovizionare cu cipuri şi produse biofarmaceutice va avea o semnificaţie strategică şi va fi importantă pentru securitatea economică a Coreei de Sud, a declarat Samsung în anunţ.

Investiţiile de 450.000 de miliarde de woni, care se aşteaptă să creeze 1,07 milioane de locuri de muncă, sunt cu peste 30% mai mari decât cele 330.000 de miliarde de woni investite de Samsung în cei cinci ani până în 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici