Startup-ul Vertical, care dezvoltă taxiuri zburătoare, suspendă testele de zbor după un accident

Prăbuşirea, în această săptămână, a singurului prototip de taxi zburător electric al Vertical Aerospace forţează compania nou înfiinţată să întrerupă testele de zbor până când autorităţile de reglementare vor finaliza o investigaţie.

636 afișări
Imaginea articolului Startup-ul Vertical, care dezvoltă taxiuri zburătoare, suspendă testele de zbor după un accident

Sursa foto: X/Vertical Aerospace

VX4, o aeronavă pentru cinci persoane, s-a prăbuşit pe 9 august în timpul unui test de zbor pe aeroportul Cotswold, a declarat compania britanică. Exerciţiul era menit să testeze manevrabilitatea în timpul unei defecţiuni la motor, o cerinţă cheie pentru a progresa spre operaţiuni cu echipaj, informează Bloomberg.

Incidentul lasă Vertical fără o aeronavă operabilă, în timp ce încearcă să avanseze spre comercializarea taxiurilor sale zburătoare şi să strângă mai mulţi bani în cursul acestui an. Testele la sol cel mai probabil vor continua.

Fotografiile de la faţa locului "descriu vehiculul ca fiind afectat în mod semnificativ", cu faţa şi cel puţin unul dintre rotoare făcând contact puternic cu solul.

Compania Vertical ar putea fi nevoită să efectueze teste suplimentare, ceea ce va creşte cheltuielile de cercetare şi consumul de numerar peste cele 80 de milioane de lire sterline prevăzute în buget pentru următoarele 12 luni.

Vertical a declarat într-o scrisoare adresată acţionarilor, postată înainte de accident, că intenţionează să obţină mai mult capital în acest an.

În scrisoarea din 3 august, Vertical a declarat că VX4 a finalizat o campanie de zbor de la distanţă şi a progresat către "profile de misiune îmbunătăţite în continuare, inclusiv întoarcerea unui pilot la aeronavă".

Vertical se numără printre startup-urile care lucrează pentru a introduce pe piaţă aeronave cu decolare şi aterizare verticală cu propulsie electrică, sau eVTOL, până la mijlocul deceniului. Compania a început testele de zbor cu primul prototip în septembrie 2022, cu scopul de a demonstra că poate respecta normele stricte de siguranţă în domeniul aviaţiei.

Compania cu sediul în Bristol a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici