Suedia este liderul european în inovare. Pe ce loc se află România la acest capitol

  • Liderii europeni în inovare sunt Suedia, Finlanda, Danemarca şi Belgia.
  • Performanţa de inovare UE a crescut cu 12.5% din 2014.
  • România ocupă penultimul loc la inovare, pe ultimul fiind Ucraina.
744 afișări
Imaginea articolului Suedia este liderul european în inovare. Pe ce loc se află România la acest capitol

Sursa foto: Youtube

România e în coada clasamentului la capitolul inovare. Asta o spune Comisia Europeană care a lansat astăzi tabloul european pentru inovare, pentru acest an.
 
Se pare că o mare parte din ţările din Europa de Est se încadrează în statele care au înregistrat o îmbunătăţire cu până 10% în ceea ce priveşte inovarea, ceea ce este foarte puţin.
 
Grecia sau Italia, de exemplu, au o performanţă de peste 25%. Performanţa a crescut cel mai mult în Cipru, Estonia, Grecia, Italia şi Lituania.
 
Ca şi până acum, Suedia continuă să fie liderul. Ea e urmată de Finlanda, Danemarca şi Belgia, toate având performanţe inovatoare cu mult peste media UE. Clasamentul arată foarte clar că cei mai puternici inovatori sunt localizaţi în Europa de Nord.
 
În medie, performanţa inovării a crescut în UE cu 12,5% începând cu 2014. La nivel mondial, UE este chiar şi înaintea Chinei, Braziliei şi a Rusiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici