Tesla plăteşte o amendă de 1,5 milioane de dolari într-un caz privind deşeurile periculoase din California

  • Tesla plăteşte 1,3 milioane de dolari în amenzi civile şi 200.000 de dolari pentru costurile anchetei.
  • Compania este obligată să efectueze audituri anuale ale deşeurilor la 10% din facilităţile sale timp de cinci ani.
385 afișări
Imaginea articolului Tesla plăteşte o amendă de 1,5 milioane de dolari într-un caz privind deşeurile periculoase din California

Tesla plăteşte o amendă de 1,5 milioane de dolari într-un caz privind deşeurile periculoase din California

Tesla a ajuns la o înţelegere de acord într-un caz privind gestionarea incorectă a deşeurilor periculoase la facilităţile sale din California, la doar două zile după ce procurorii districtuali din 25 de comitate din California au intentat procesul împotriva companiei, informează Tech Crunch.

Tesla va plăti 1,3 milioane de dolari în amenzi civile şi 200.000 de dolari pentru a acoperi costurile anchetei, conform unui comunicat de presă al biroului procurorului de district din San Francisco.

În plus, Tesla este supusă unei hotărâri judecătoreşti detaliate timp de cinci ani, care include instruirea angajaţilor şi angajarea unei terţe părţi pentru a efectua audituri anuale ale deşeurilor la 10% din facilităţile sale. Tesla deţine 57 de centre de service auto şi 18 instalaţii de energie solară în California.

Rezolvarea rapidă a fost posibilă datorită negocierilor anterioare depunerii plângerii. Procurorul de district din San Francisco a declarat că acţiunea legală a avut loc după o investigaţie de şase ani, în urma căreia s-au descoperit nereguli în gestionarea deşeurilor periculoase la facilităţile Tesla.

Discuţiile de soluţionare au fost în curs de desfăşurare înainte de proces. Compania a colaborat cu ancheta şi a început să-şi îmbunătăţească procedurile în conformitate cu normele de mediu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici