TikTok pune piciorul în prag: gata cu sinuciderile şi cu violenţa pe reţeaua socială chineză!

  • TikTok va intensifica verificarea conţinutului abuziv de pe platforma sa.
  • Clipurile video care nu respectă regulile comunităţii vor fi eliminate.
  • Utilizatorii care postează conţinut explicit vor fi avea contul închis.
540 afișări
Imaginea articolului TikTok pune piciorul în prag: gata cu sinuciderile şi cu violenţa pe reţeaua socială chineză!

Zhang Yiming, fondatorul companiei care deţine TikTok

TikTok anunţă schimbări importante, sub forma unor măsuri concrete împotriva abuzurilor. Platforma care a fost deseori acuzată că nu de puţine ori a găzduit sinucideri, nuditate, limbaj care incită la ură şi violenţă îşi schimbă politica.
 
TikTok va folosi un sistem automat de eliminare a videoclipurilor care îi încalcă regulile. Proprietarii aplicaţiei au anunţat că vor intensifica folosirea de sisteme automatizate, pentru a elimina videoclipurile de pe platforma sa care încalcă regulile comunităţii. În cazul unor încălcări repetate, contul poate fi eliminat definitiv.
 
Schimbările au loc pe măsură ce reţelele de socializare, inclusiv Facebook, au fost supuse unor critici ample cu privire la amplificarea abuzurilor pe platforma socială.

În acest timp, veniturile înregistrate anul trecut de grupul chinez ByteDance, proprietarul reţelei TikTok, s-au dublat până la 34,3 miliarde de dolari însă au crescut şi pierderile nete ale companiei până la 45 de miliarde de dolari, potrivit unui document intern consultat de Reuters.

Anterior, Reuters a informat că ByteDance, una din cele mai mari companii private din sectorul tehnologiei cu o valoare de piaţă estimată de aproximativ 300 miliarde de dolari, avea drept obiectiv ajungerea la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de miliarde de dolari în 2020.

Aplicaţia de video-sharing TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume. Grupul ByteDance a informat că în luna decembrie 2020 avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori în întreaga lume pentru toate aplicaţiile sale, inclusiv TikTok, versiunea sa chineză Douyin şi agregatorul de ştiri Jinri Toutiao.

Luna trecută, fondatorul companiei ByteDance, Zhang Yiming şi-a anunţat demisia surprinzătoare din funcţia de CEO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici