Tu mai foloseşti ”dischetele”? Boeing încă o face: aşa se fac update-urile pentru sistemul de navigaţie

  • Update-urile de navigaţie se fac cu floppy-disk-uri
  • Un inginer vine odată la 28 de zile să actualizeze datele
  • Şi guvernul american mai foloseşte dischete
666 afișări
Imaginea articolului Tu mai foloseşti ”dischetele”? Boeing încă o face: aşa se fac update-urile pentru sistemul de navigaţie

sursa foto: profimedia

Dacă mai ai pe acasă nişte dischete rătăcite, nu te grăbi să le arunci. Boeing ar putea avea nevoie de ele.

Pare ciudat ca, în vremurile noastră, o companie de aviaţie care aspiră la cucerirea spaţiului, să mai folosească dischete. Şi totuşi, pentru Boeing 747, odată la 28 de zile, un inginer vine cu un teanc de 8 dischete să actualizeze sistemele de navigaţie.

E drept că acum 20-25 de ani, update-urile navigaţiei încăpeau pe o dischetă, dar lucrurile s-au schimbat mult de atunci. Dar de ce să te mai miri, când, până anul trecut, programul nuclear ameican era coordonat tot cu floppy-disk-uri.

Tom Persky, preşedintele Floppydisk.com, spune că guvernul Statelor Unite e un client important.

”Vindem Guvernului Statelor Unite. Sunt câteva aplicaţii pe care le are guvernul, care necesită floppy-disk-uri”, a declarat Tom Persky, preşedintele Floppydisk.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici