UE a dat un ultimatum pentru WhatsApp. Trebuie să explice acest lucru pâna la sfârşitul lunii februarie

WhatsApp, unitate a Facebook, a primit termen până la sfârşitul lunii februarie pentru a explica modificările aduse politicii sale de confidenţialitate şi dacă aceasta respectă legislaţia UE privind protecţia consumatorilor, în urma plângerilor formulate de grupurile de consumatori, a anunţat joi Comisia Europeană.

7244 afișări
Imaginea articolului UE a dat un ultimatum pentru WhatsApp. Trebuie să explice acest lucru pâna la sfârşitul lunii februarie

UE a dat un ultimatum pentru WhatsApp. Trebuie să explice acest lucru pâna la sfârşitul lunii februarie

Organizaţia Europeană a Consumatorilor (BEUC) şi opt dintre membrii săi au înaintat plângeri câtre executivului UE şi autorităţile europene de protecţie a consumatorilor, afirmând că WhatsApp face presiuni nedrepte asupra utilizatorilor pentru ca aceştia să accepte noua sa politică de confidenţialitate, care îi permite să partajeze anumite date cu Facebook şi cu alte divizii din grup.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a declarat că împărtăşeşte îngrijorările şi că a cerut WhatsApp să clarifice politica şi dacă aceasta respectă legislaţia UE privind protecţia consumatorilor.

"WhatsApp are termen până la sfârşitul lunii februarie pentru a reveni cu angajamente concrete privind modul în care va răspunde preocupărilor noastre", a spus acesta într-o declaraţie.

Printre domeniile de îngrijorare se numără informaţiile insuficiente pe care utilizatorii le primesc cu privire la noii termeni. De asemenea, Comisia a declarat că este preocupată de schimbul de date personale ale utilizatorilor între WhatsApp şi terţi sau alte divizii din cadrul Facebook/Meta.

"Aşteptăm cu nerăbdare să explicăm Comisiei Europene modul în care protejăm confidenţialitatea utilizatorilor noştri, în conformitate cu obligaţiile noastre în temeiul legislaţiei UE", a declarat un purtător de cuvânt al WhatsApp pentru Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici