Un dezvoltator român de jocuri video deschide un nou birou dincolo de Ocean

  • Dezvoltatorul de jocuri video independent Amber continuă să se extindă,
  • Amber va deschide un nou birou în Montreal.
  • Amber Montreal se va focaliza pe specializări precum engineering, localizare şi Quality Assurance, urmând ca alte discipline să fie acoperite odată ce studioul va creşte.
270 afișări
Imaginea articolului Un dezvoltator român de jocuri video deschide un nou birou dincolo de Ocean

Un dezvoltator român de jocuri video deschide un nou birou dincolo de Ocean

Amber Montreal va fi condus de Gwen Heliou. Ajuns în Montreal în 2001, Gwen Heliou a petrecut mai bine de 20 de ani atât în roluri de producţie, cât şi în cele de management, lucrând la jocuri de mobile şi consolă. Experienţa sa în Technical Art şi VFX a fost esenţială pentru înfiinţarea de studiouri precum Ubisoft Halifax.

Pentru început, Amber recrutează specialişti pentru 15 poziţii full-time şi pentru că această deschidere are loc într-o perioadă dificilă, activitatea studioului se va desfăşura în sistem Work from home.

„Amber a crescut rapid la nivel internaţional în Europa şi America de Nord şi ne dorim să menţinem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada”, a declarat Mihai Pohontu, CEO Amber. „Montreal este locul perfect pentru noi deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din America de Nord în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume.”

Lansarea studioului din Montreal vine după ce în luna februarie a acestui an Amber a deschis un birou în Guadalajara, Mexic. Serviciile de localizare pe care Amber le va oferi vor completa meniul de servicii de suport şi vor aduce plus valoare partenerilor săi. Pe măsură ce studioul va creşte, vor fi adăugate şi alte discipline de dezvoltare suplimentare, care vor extinde capacităţile Amber de a crea pe mai multe fusuri orare, obţinând accesul la noi pieţe şi parteneriate.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 650 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa şi altele.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici