Un robot chirurgical magnetic îşi face debutul internaţional într-un spital din Chile

Un robot care foloseşte magneţi puternici pentru a efectua operaţii mai puţin invazive şi mai eficiente a finalizat săptămâna aceasta prima sa procedură internaţională, o extirpare a vezicii biliare, la un spital public din Chile, scrie miercuri Reuters.

168 afișări
Imaginea articolului Un robot chirurgical magnetic îşi face debutul internaţional într-un spital din Chile

Sursa foto: levita.com

Platforma chirurgicală MARS de la spitalul Luis Tisne din Santiago le permite chirurgilor „să ataşeze un mic magnet la organe, cum ar fi ficatul, şi să folosească braţe robotizate cu magneţi de mare putere pe burta pacientului pentru a manipula organele”, a comunicat Levita Magnetics, start-up-ul cu sediul în California care a creat robotul.

De asemenea, sistemul „oferă chirurgului controlul asupra camerei, ceea ce permite o vizualizare mai bună şi este mult mai stabil”.

„În chirurgie, a vedea este totul”, a declarat Alberto Rodriguez-Navarro, medic şi fondator al companiei.

„Este mai bine pentru pacient, cu mai puţine incizii şi mai puţină durere, cu o recuperare mai rapidă”, a declarat Rodriguez-Navarro pentru sursa citată, după operaţia efectuată.

„Pentru chirurg este mai bine, deoarece îi permite să fie mai eficient şi, pentru sistem, permite efectuarea mai multor operaţii pe zi”.

Platforma a fost autorizată de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA în septembrie şi a efectuat prima sa operaţie la Clinica Cleveland din Ohio în octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici