Zbor demonstrativ în Hawaii, cu un avion hibrid-electric

  • Un avion hibrid-electric a realizat un zbor demonstrativ în Hawaii
  • Compania Ampaire a creat avionul care a zburat pe distanţa de 50km
  • Ampaire speră să transporte şi pasageri din 2022 cu un avion hibrid
193 afișări
Imaginea articolului Zbor demonstrativ în Hawaii, cu un avion hibrid-electric

Primul zbor electric efectuat în Hawai

Bilete de avion la preţuri mici, emisii reduse de gaze. Sună bine, nu? Un prim pas către un asemenea viitor a fost făcut.

Ampaire, o companie din California, a realizat primul zbor de test cu un avion hibrid-electric. Aeronava a parcurs distanţa de 50 de kilometri de pe insula Maui din Hawaii în doar 20 de minute. Cu o singură încărcare. 
 
Avionul a fost un Cessna 337 modificat. I-au fost instalate două motoare electrice. Astfel a avut loc primul zbor de acest gen. Iar în doar doi ani ar urma să aibă loc şi primele zboruri cu pasageri.
 
Kevin Noertker, CEO Ampaire, a declarat: ”Industria emite aproape 3% din emisiile de CO2 la nivel global în fiecare an. Ceea ce am reuşit cu adevărat unic este că am luat tehnologia de la vehiculele electrice şi am încorporat-o în avion 
 
Cu fiecare pas, folosind mai multă electricitate generată de o reţea curată vom putea să descreştem impactul asupra mediului şi să ajutăm clienţii să facă economii” 
 
Stan Little, CEO Southern Airways, a declarat: ”Costul carburantului este una cele mai mari cheltuieli ale noastre. În timp ce căutăm diferite zone unde să putem controla costurile şi să scădem preţul pentru consumatori, reducerea costului pentru carburant este cea mai bună opţiune”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici