Zece noi staţii publice de încărcare a maşinilor electrice, inaugurate în Sibiu

Zece noi staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost puse vineri în funcţiune în opt locaţii din Sibiu.

73 afișări
Imaginea articolului Zece noi staţii publice de încărcare a maşinilor electrice, inaugurate în Sibiu

Potrivit Primăriei Sibiu, fiecare staţie are un punct de încărcare rapidă şi unul pentru încărcare lentă, fiind prevăzută cu priză de curent alternativ Tip 2, cablu de încărcare tip CCS şi cablu de încărcare tip CHAdeMO.

Sibienii îşi pot încărca autovehiculele electrice sau hibride la tariful de 1 leu/ Kwh. Încărcarea şi plata pentru curentul consumat se fac exclusiv cu ajutorul aplicaţiei mobile ELMotion, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.

Noile staţii se găsesc în Parcarea Cazarma 90, pe Str. 9 Mai, în Parcarea din Piaţa Aurel Vlaicu, Parcarea de pe str. Rahovei, Parcarea de pe Calea Cisnădiei, Parcarea de pe Calea Şurii Mici, Parcarea din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu şi Parcarea de pe str. V. Cârlova.

Primăria Sibiu susţine că alte 4 staţii de încărcare sunt disponibile în parcarea de mare capacitate din Hipodrom III, o a 5-a staţie funcţionând în parcarea Cazarma 90.

Astfel, în total, în municipiul Sibiu există în prezent 15 staţii publice duble.

„De asemenea, am depus proiecte pentru obţinerea finanţării prin PNRR care includ instalarea a încă câteva zeci de staţii de încărcare, acestea urmând să se concretizeze pe măsura obţinerii fondurilor şi contractării execuţiei investiţiilor”, a transmis primăria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici