Zuckerberg, cădere fabuloasă: Meta nu mai este una dintre cele mai valoroase 10 companii din lume

După pierderea stocurilor din acest an, Meta nu mai este una dintre cele mai valoroase 10 companii din lume.

2679 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg, cădere fabuloasă: Meta nu mai este una dintre cele mai valoroase 10 companii din lume

Preţul Acţiunilor Meta a scăzut cu aproximativ 40% până în prezent, după ce compania a raportat în urmă cu două săptămâni că baza zilnică de utilizatori activi Facebook s-a micşorat pentru prima dată. Platforma de socializare a pierdut un milion de utilizatori din trimestrul al treilea până în trimestrul al patrulea din 2021, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar.

Anunţul a făcut ca acţiunile Meta să scadă cu 26,4% într-o singură zi, eliminând o capitalizare de piaţă de 240 de miliarde de dolari, cea mai mare pierdere de o zi din istoria corporativă a Statelor Unite. Totodată, averea CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a suferit un şoc puternic: în prezent, Zuckerberg are o avere de 78,8 miliarde de dolari, în scădere cu peste 46 de miliarde faţă de începutul anului.

Astăzi, Meta este a 11-a cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piaţă de 565,4 miliarde de dolari, arată un clasament Bloomberg. Anterior a fost pe locul 7, pe baza preţului record al acţiunlor Meta de pe 7 septembrie 2021, potrivit Bloomberg.

Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare de piaţă de 2,8 trilioane de dolari, urmat de Microsoft, cu o evaluare de 2,2 trilioane de dolari, arată clasamentul.

Iată lista celor mai valoroase companii din lume, clasate după capitalizarea bursieră, potrivit Bloomberg:

1. Apple - 2,8 trilioane de dolari

2. Microsoft - 2,2 trilioane de dolari

3. Aramco - 2 trilioane de dolari

4. Alphabet - 1,8 trilioane de dolari

5. Amazon - 1,6 trilioane de dolari

6. Tesla - 905,7 miliarde de dolari

7. Berkshire Hathaway - 700,6 miliarde de dolari

8. Nvidia - 613 miliarde de dolari

9. TSMC - 600,3 miliarde de dolari

10. Tencent - 589,8 miliarde de dolari

11. Meta - 565,4 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici