#TrebuieSaRepornimBusinessul  Antreprenor român, despre relansarea economiei în România. Soluţia oferită de Cristi Nechita-Rotta

  • Directorul unei tipografii producătoare de etichete autoadezive spune că ridicarea stării de urgenţă ar putea relansa economia ţării.
  • Guvernul trebuie să susţină şi companiile care încă îşi continuă activitatea, în plină criză.
  • Cristi Nechita este de părere că firmele nu ar trebui să îşi oprească activitatea, pentru asigurarea locurilor de muncă în România.
2092 afișări
Imaginea articolului Antreprenor român, despre relansarea economiei în România. Soluţia oferită de Cristi Nechita-Rotta

Sursa: Facebook

Guvernul ar trebui să ridice cât mai rapid starea de urgenţă pentru a sprijini companiie, deci implicit relansarea economiei româneşti, este de părere Cristi Nechita-Rotta, directorul general al Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive.

Potrivit acestuia, Executivul trebuie să susţină şi companiile care încă îşi continuă operaţiunile, nu doar firmele care nu mai au activitate.

„În această perioadă, companiile care au activitate se confruntă cu o serie de provocări: cheltuiesc în plus pentru materiale de dezinfecţie şi protecţie – oamenii nu pot sta unii lângă alţii, prin urmare este nevoie de mai multe maşini sau microbuze pentru transportul angajaţilor; se pierde timp pentru a realiza toate procedurile de dezinfecţie; sunt clienţi foarte afectaţi care sunt în imposibilitatea de a-şi plăti facturile, iar furnizorii trebuie plătiţi în avans. În multe dintre cazuri, valorile facturilor sunt mai mari, iar termenele de livrare duble, în cel mai bun caz. Practic, avem plati mai mari şi incasari mai mici, iar firmele au nevoie de capital de lucru mai mare decât de obicei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fondatorul Rottaprint.

Cristi Nechita spune că o soluţie pentru firme, în perioada de criză, ar putea fi creditele pentru capital de lucru cu garanţie guvernamentală. Astfel, Guvernul nu ar trebui să cheltuie nimic şi ar putea susţine firmele care au dificultăţi în a-şi continua activitatea.

În acelaşi timp, Executivul ar trebui să acorde facilităţi fiscale tuturor companiilor, cum ar fi neaplicarea de majorări şi penalităţi pentru plata contribuţiilor până la finele anului.

“De asemenea, utilă ar fi şi o ordonanţă de relaxare a măsurilor în care să existe posibilitatea de a cere eşalonarea datoriilor la stat”, mai spune antreprenorul.

Directorul general al companiei româneşti punctează şi patru măsuri pe care le pot lua companiile fără sprijinul Guvernului:

  1. În primul rând, companiile trebuie să se asigure că au luat toate măsurile de prevenţie necesare pentru a-şi proteja angajaţii şi familiile acestora, astfel încât activitatea să poată continua;

 

  1. Indiferent de situaţia actuală, acestea trebuie să se organizeze foarte bine, să se adapteze la schimbare  şi, foarte important, să aibă în companie lideri care să susţină acest demers. Totodată, este recomandat să nu îşi oprească activitatea, decât în situaţii excepţionale, pentru a putea asigura locuri de muncă;

 

  1. De asemenea, le sfătuiesc să aibă o comunicare constantă şi mult mai apropiată cu angajaţii, clienţii şi furnizorii pentru a putea rezolva împreună şi cu soluţii eficiente orice problemă ar putea apărea;

 

  1. În cazul în care o companie nu îşi poate continua activitatea din cauza lipsei cererii pe piaţă, consider foarte important să încerce să se reorienteze având în vedere contextul actual, să contribuie în alte sectoare de activitate cu experienţa pe care o are şi să găsească în acest sens o utilitate pentru spaţiile şi utilajele de care dispune.

 

Compania românească Rottaprint, un business de familiie înfiinţat de soţii Arnella şi Cristi Nechita în urmă cu 27 de ani, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 23 milioane euro, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent.

Firma cu sediul în judeţul Cluj deţine patru centre logistice în România, la Timişoara, Braşov, Ilfov, Paşcani şi două centre logistice în Ungaria şi Germania, unde lucrează peste 250 de angajaţi, potrivit datelor Ziarului Financiar.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici