Doi antreprenori din Cluj au lansat o platformă prin care sunt sprijiniţi producătorii locali

Doi antreprenori au lansat prima platformă online care aduce împreună micii producători din judeţul Cluj cu scopul de a sprijini afacerile locale şi consumul de produse locale în această perioadă de criză.

902 afișări
Imaginea articolului Doi antreprenori din Cluj au lansat o platformă prin care sunt sprijiniţi producătorii locali

Doi antreprenori din Cluj au lansat o platformă prin care sunt sprijiniţi producătorii locali

Iniţiatorii au declarat, joi, că înscrierea afacerii şi listarea produselor pe platformă este extrem de simplă, aceasta fiind destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate.

„Am lansat MadeInCluj.ro, un magazin online, prima platformă online întreţinută şi pusă gratuit la dispoziţia micilor producători locali, care sunt, astfel, aduşi împreună. Înscrierea afacerii şi listarea produselor este extrem de simplă, platforma fiind gândită special pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu tehnologia, tocmai pentru a veni în sprijinul lor. MadeInCluj.ro este destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate - brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate şi produse derivate. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie să ne susţinem unii pe ceilalţi, să sprijinim afacerile locale şi să consumăm produse locale”, au spus aceştia.

Dan Ciulea, co-fondator al platformei, a declarat că ideea de digitalizare a pieţei a trecut de la stadiul de vis la cel de necesitate.

„Realitatea momentului ne-a forţat să ne regândim comportamentul de zi cu zi. De la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă, până acum, să mergem în piaţă şi să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuţe din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. În plus, micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piaţa pe care o deschide un lanţ de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili”, a explicat acesta.

Sebastian Florian, celălalt co-fondator al MadeInCluj.ro, a subliniat că proiectul a fost lansat din dorinţa de a încuraja consumul de produse locale şi, mai ales, de a oferi informaţii despre posibilităţile de comandă online, opţiune foarte importantă mai ales în această perioadă, când consumatorii stau mai mult în case şi nu mai frecventează magazinele şi pieţele.

„Este un proiect <win-win> atât pentru producători, ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece, cât şi pentru consumatori, care în felul acesta pot face uşor cumpărături de acasă”, a explicat Florian.

Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca un magazin online clasic, astfel încât clientul plasează comanda, care este transmisă către producător. Comanda este primită, procesată şi livrată de către producător, iar clientul plăteşte direct producătorului, numerar sau prin card bancar.

Iniţiatorii platformei susţin că trebuie cumpărate produse locale deoarece „banii trebuie să se învârtă în economia locală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici