Solidaritate  Gest de omenie într-o comunitate din Brăila. O familie cu 7 copii va avea din nou un acoperiş deasupra capului, după ce casa le-a ars din temelii

  • Preotul şi locuitorii unei comunităţi din judeţul Brăila reconstruiesc casa distrusă de incendiu a unei familii cu şapte copii
  • Preotul a iniţiat acţiunea deşi biserica parohiei este în construcţie
  • Locuitorii comunităţii au donat bani şi participă la lucrări
152 afișări
Imaginea articolului Gest de omenie într-o comunitate din Brăila. O familie cu 7 copii va avea din nou un acoperiş deasupra capului, după ce casa le-a ars din temelii

Gest de omenie într-o comunitate din Brăila

Familia formată din opt membri, tatăl şi şapte copii, a rămas fără casă la începutul lunii aprilie în urma unui incendiu devastator. Preotul din satul Ţibăneşti a fost prezent la stingerea incendiului şi, impresionat de drama acestei famili, împreună cu un alt localinic a hotărât să o sprijine şi să-i ridice o nouă locuinţă. La început, copiii şi tatăl lor au primit găzduire de la consăteni.

„Preotul paroh a luat în casa sa 4 copii ai familiei greu încercate, oferindu-le hrană şi adăpost, iar ceilalţi membri au mers la rude. În ziua imediat următoare, preotul a luat legătura cu mai multe persoane cu suflet bun şi cu posibilitate financiară din parohie şi au strâns, în decurs de câteva zile, suma de 15.000 lei, la care s-a adăugat contribuţia Consiliului local în valoare de 6.000 lei, constând în oferirea de materiale de construcţie. Din data de 10 aprilie, sub coordonarea preotului paroh au început lucrările propriu-zise la noua locuinţă”, au povestit reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos Galaţi.

În prezent, casa este aproape gata, iar în timpul lucrărilor voluntarii au fost hrăniţi de familia preotului. 

„Este o comunitate parohială, cu biserică în construcţie, cu problemele financiare şi materiale pe care le are o parohie la începuturile ei, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie: Parohia Ţibăneşti II, Protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila. Imobilul distrus de incendiu compus din 5 camere este finalizat în procent de 60 %, în prezent executându-se lucrări de tencuire a pereţilor la interior. Pe toată perioada lucrărilor de construcţie, doamna preoteasă, împreună doamnele din Comitetul parohial, au asigurat, zilnic, hrana pentru lucrători şi voluntari.  La ridicarea imobilului au ajutat şi membrii familiei”, au precizat reprezentanţii bisericii.

Casa va fi gata în perioada următoare cu sprijinul financiar al protoieriei Însurăţei. Astfel se vor achiziţiona materialele necesare continuării lucrărilor de tencuire şi realizării sistemului de iluminare a noului imobil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici