Video Medicii de familie din provincie nu au echipamente de protecţie. Îşi fac măşti singuri din bumbac

  • În cabinetele medicilor de familie din provincie echipamentele de protecţie sunt un lux.
  • Adrian Grom, un medic de familie din Vaslui, a început să-şi confecţioneze singur măşti din bumbac.
  • Măştile din bumbac făcute acasă au o eficienţă de aproximativ 70%.
1031 afișări

Eşti îngrijorat că nu găseşti să cumperi măşti sanitare sau mănuşi de protecţie? Gândeşte-te că sunt un lux chiar şi pentru medici, adică cei care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul.

Mai bine de jumătate din medicii de familie au vârste de peste 55 de ani, ceea ce înseamnă că mulţi dintre ei intră deja la grupa de risc pentru boala generată de coronavirus. Nu avem nici cele mai elementare mijloace de protecţie pentru că nu avem acces la ele", a spus medicul de familie din Fereşti.

Echipamentul pe care îl vedeţi este un minim necesar. Coronavirusul se transmite inclusiv prin mucoasa oculară, măştile pe care ar trebui să le purtăm ar trebui să fie mult mai bune decât acestea, mănuşi de unică folosinţă şi acestea schimbate des".

Din păcate, mulţi medici de familie din ţară nu au acces la aceste echipamente. Aşa că au fost nevoiţi să improvizeze.  Îşi fac singuri măşti din bumbac.

Masca se înlocuieşte la două ore, filtrul nu se înlocuieşte, se schimbă, masca propriu-zisă se spală, se calcă foarte bine cu fierul încis la maximum şi cu jet de aburi. Eficienţa bumbacului este între 50% şi 70%".

Din fericire, lucrurile încep treptat să se schimbe. 45 de tone de echipament medical, cumpărat de statul roman din Coreea de Sud, au ajuns acum în ţară.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici