Video Oraşul unde masca este obligatorie în funcţie de zi, cine o poartă şi de numărul străzii

  • Reguli de purtare a măştii, originale şi nemaivăzute, se aplică în Bruxelles
  • Obiectul de protecţie este obligatoriu pe anumite străzi şi doar într-un anumit interval orar
  • Masca este obligatorie în funcţie de zi, cine o poartă şi de numărul arterei pe care circuli
  • Oficialii recunosc că este dificil să urmărească respectarea legii, dar aşteaptă responsabilitate din partea populaţiei
2719 afișări

Să porţi mască de protecţie se poate dovedi un lucru complicat în Bruxelles. Mai exact, trebuie să te pricepi la calcule şi asta pentru că obligativitatea măştii este în funcţie de strada pe care te afli sau chiar numărul arterei pe care circuli.

Într-o suburbie a capitalei Uniunii Europene, masca este obligatorie în toate locurile publice unde nu se poate păstra distanţa de 1,5 metri între persoane, pe toate arterele comerciale şi pe o rază de 15 metri în jurul unei şcoli.

Asta face ca pe o singură stradă, masca să fie obligatorie la numite numere şi deloc obligatorie la două case distanţă. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, obligativitatea măştii depinde de ziua din săptămână în care te afli şi de intervaul orar. Trebuie să porţi mască dacă ieşi din casă şi ai peste 12 ani, de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 18.

Oficialii recunosc că sistemul este destul de complicat, aşa că, pentru moment, nu au impus şi amenzi pentru cei prinşi fără mască într-o zonă în care aceasta era obligatorie. Fac însă apel la responsabilitatea oamenilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici