Într-o localitate din Buzău primarul este singurul candidat la alegeri. A candidat singur şi în 2008

Primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, Marian Muşat (PNL), este singurul candidat, el fiind la cel de-al treilea mandat, după ce în 2008 s-a înregistrat aceeaşi situaţie, edilul declarând că "pentru ce a realizat în ultimul mandat nu s-ar vota nici singur".

397 afișări
Imaginea articolului Într-o localitate din Buzău primarul este singurul candidat la alegeri. A candidat singur şi în 2008

Într-o localitate din Buzău primarul este singurul candidat la alegeri. A candidat singur şi în 2008 (Imagine: Cristi Vatavu/Medaifax Foto)

Marian Muşat are 40 de ani şi a fost ales pentru prima dată primar al localităţii în anul 2000, când a câştigat din turul al doilea.

În anul 2004, Muşat, care este membru PNL, a avut trei contracandidaţi la alegerile pentru funcţia de primar, însă niciunul nu a obţinut atunci mai mult de 30-40 de voturi fiecare.

La alegerile din 2008, Marian Muşat a candidat singur, obţinând astfel al treilea mandat ca primar al localităţii Valea Salciei.

În 2012, Marian Muşat este din nou singurul candidat la primărie, susţinând că în localităţile unde nu există contracandidat nu ar mai trebui să se organizeze alegeri.

"Nu am emoţii deloc, e o lacună în lege. Unde nu e contracandidat nu ar trebui să se mai organizeze alegeri decât la Consiliul Local, e cheltuială fără rost. Practic, am nevoie de un singur vot şi aş putea pierde dacă nu mă votează nimeni şi nu vă votez nici eu. Cred că legătura care s-a creat între mine şi locuitori, asta i-a determinat pe oameni să mă voteze. Şi în primul rând, eu niciodata nu am minţit chiar dacă nu am putut realiza un lucru le-am spus oamenilor care au fost cauza, de regulă aceasta fiind de ordin financiar. Având în vedere că întotdeauna au fost două Românii, una la putere, una în opoziţie, din cei 12 ani de când sunt primar am fost în ambele Românii. Şase ani am fost la putere, şase ani în opoziţie. Realizările au fost tot la fel. Şase ani am construit grădiniţe, şcoli, dispensare, drumuri, restul anilor nu am făcut decât managemetul celor construite în anii când am realizat ceva", a declarat Muşat.

El a precizat că nu-şi va face campanie, ci va realiza doar nişte pliante cu ce va face dacă "va fi în România care trebuie".

Primarul a mai spus că nu este mulţumit de ce a realizat în ultimul mandat, susţinând că nu s-ar vota pentru ce a făcut în ultimii patru ani pentru comunitatea care l-a ales.

"După realizările din ultimul mandat nu m-aş vota. Abia am putut întreţine ce am făcut înainte. Nu sunt mulţumit de ce am făcut, oamenii au apreciat însă că am avut grijă de ei, am rezolvat mai mult probleme de ordin social decât investiţii", a afirmat Muşat.

Marian Muşat este membru PNL şi preşedinte al filialei Buzău a Asociaţiei Comunelor din România.

În localitatea în care candidează pentru cel de-al patrulea mandat trăiesc circa 870 de persoane.

Muşat candidează sub sigla USL, fiind unul dintre cei trei candidaţi la o primărie care se află pe liste comune PSD şi PNL, alături de primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu şi primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.

În judeţul Buzău, restul candidaţilor la primării din partea PSD, PNL şi PC, candidează pe liste separate după ce USL nu a mai funcţionat, întrucât în toamna lui 2011, senatorul PNL Marian Cristinel Bîgiu a fost nominalizat candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzăuşi nu actualul preşedinte al instituţiei, social-democratul Victor Mocanu.

În aceste condiţii, conducerea PSD Buzău a ales să-l sprijine pe Victor Mocanu, care candidează independent la Consiliul Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici