În urma unui parteneriat cu Google, Mercedes-Benz va instala „supercomputere” pe maşini

Mercedes-Benz a anunţat că a încheiat un parteneriat cu Google în domeniul navigaţiei şi că va oferi "performanţe de tip supercomputer" în fiecare maşină cu senzori de conducere automată, în încercarea de a concura cu Tesla şi cu nou-veniţii din China, scrie Reuters.

287 afișări
Imaginea articolului În urma unui parteneriat cu Google, Mercedes-Benz va instala „supercomputere” pe maşini

În urma unui parteneriat cu Google, Mercedes-Benz va instala „supercomputere” pe maşini

Constructorii auto noi şi vechi se întrec în a egala funcţiile software adoptate de Tesla, care permit actualizarea de la distanţă a performanţelor vehiculului, a autonomiei bateriei şi a capacităţilor de autoconducere.

Constructorul auto german a convenit să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia Corp, partenerul său pentru software-ul de conducere automată începând din 2020, pentru a reduce costul iniţial al achiziţionării de semiconductori scumpi de mare putere, a declarat directorul general Ola Kaellenius.

Dar numai clienţii care plătesc un pachet opţional suplimentar vor avea maşini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar şi alte echipamente pentru conducerea automată de "nivel 3", care au un cost variabil mai mare, a spus Kaellenius.

Producătorul de senzori pentru conducere autonomă Luminar Technologies Inc, la care Mercedes deţine o mică participaţie, a declarat miercuri că a încheiat un acord de mai multe miliarde de dolari cu producătorul auto pentru a integra senzorii săi într-o gamă largă de vehicule până la mijlocul deceniului, ceea ce a dus la creşterea acţiunilor Luminar cu peste 25%.

Mercedes a declarat că parteneriatul cu Google îi va permite să ofere informaţii despre trafic şi redirecţionare automată. De asemenea, şoferii vor putea viziona YouTube pe sistemul de divertisment al maşinilor atunci când maşina este parcată sau în modul de conducere autonomă de nivel 3, care permite şoferului să îşi ia ochii de la volan pe anumite drumuri, atâta timp cât poate relua controlul dacă este necesar.

Alţi constructori auto precum General Motors, Renault, Nissan şi Ford au încorporat un întreg pachet de servicii Google în vehiculele lor, oferind funcţii precum Google Maps, Google Assistant şi alte aplicaţii.

Toate vehiculele pe viitoarea platformă de arhitectură modulară a Mercedes vor avea, de asemenea, aşa-numitele hiperscreen-uri care se vor extinde pe tot habitaclul maşinii, a declarat miercuri compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
auto,
software,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici