40 de paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19, la Spitalul Judeţean Ilfov

  • Spitalul Judeţean Ilfov va suplimenta secţia pentru COVID-19 cu 40 de paturi.
  • Astfel, în total, vor fi 160 de paturi disponibile pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2.
269 afișări
Imaginea articolului  40 de paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19, la Spitalul Judeţean Ilfov

40 de paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19, la Spitalul Judeţean Ilfov

Criza creată de creşterea cazurilor de COVID-19 şi găsirea unor soluţii pentru tratarea bolnavilor au fost temele de discuţii în cadrul unei şedinţe care a avut loc luni şi la care au participat reprezentanţii Consiliul Judeţean Ilfov, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

„Am identificat noi soluţii pentru suplimentarea capacităţii de tratare a SARS-CoV-2 la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. De săptămâna viitoare vom avea mai multe posibilităţi de tratare a afecţiunilor provocate de COVID-19”, a declarat Hubert Ştefan Petru Thuma, preşedintele Consiliului Judetean Ilfov.

La rândul lor, reprezentanţii spitalului susţin că unitatea medicală va dispune de 160 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, dintre care 15 la Terapie Intensivă.

„În acest moment avem 15 paturi ATI – pentru cazurile grave şi 90 pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi necesar de oxigen. Personalul medical este suficient pentru nevoile de astăzi, însă de săptămâna viitoare, am decis împreună cu reprezentanţii DSU, DSP şi CJ Ilfov să mărim numărul de paturi în mai multe etape. Astfel vom mai avea încă 40 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare, fără oxigen şi 15 paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi necesar de oxigen – deci un total de 160 de paturi. Pentru paturile pe care le suplimentăm de săptămâna viitoare urmează să ne vină şi personalul medical”, a spus Călin Mircea Laza, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici