Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicon în România.

6337 afișări
Imaginea articolului Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România

Arafat şi Rafila chemaţi la Paltul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenţei tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătăţii, şeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă”, a anunţat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara de o evoluţie nedorită.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici