Bărbatul infectat cu virusul Covid-19 este asistent şef la Spitalul Judeţean din Constanţa

  • Cel de-al 39 caz de coronavirus confirmat miercuri în România este un bărbat de 52 de ani care lucrează ca asistent şef în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Acesta a fost plecat la sfârşitul lunii februarie în Piatra Neamţ, iar la întoarcerea în Constanţa a început să se simtă rău.
  • După aflarea rezultatului pozitiv pentru coronavirus, prefectul judeţului Constanţa a refăcut traseul bărbatului infectat din ultimele zile.
  • Prefectul judeţului Constanţa a declarat că a anunţat prefecţii din Ilfov şi Neamţ, acolo unde vor începe anchete epidemiologice.
5197 afișări
Imaginea articolului Bărbatul infectat cu virusul Covid-19 este asistent şef la Spitalul Judeţean din Constanţa

Bărbatul infectat cu virusul Covid-19 este asistent şef la Spitalul Judeţean din Constanţa

Bărbatul de 52 de ani din Constanţa, infectat cu noul coronavirus, este asistent şef în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Autorităţile au refăcut traseul bărbatului din ultimele zile, după ce el a declarat că nu a fost plecat din ţară şi nu a intrat în conmtact cu persoane venite din Italia.

Cel de-al 39 caz de coronavirus confirmat miercuri în România este un bărbat de 52 de ani care lucrează ca asistent şef în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Acesta a fost plecat la sfârşitul lunii februarie în Piatra Neamţ, iar la întoarcerea în Constanţa a început să se simtă rău.

După aflarea rezultatului pozitiv pentru coronavirus, prefectul judeţului Constanţa a refăcut traseul bărbatului infectat din ultimele zile.

Conform acestuia, în perioada 29 februarie – 1 martie, bărbatul a fost plecat, împreună cu fiica sa care locuieşte în Ilfov, la un concurs de dans din Piatra Neamţ. În 2 martie, a intrat în concediu de odihnă, iar între 3 şi 5 martie s-a întors la locul de muncă, în spital.

Între 6 şi 8 martie, asistentul şef a stat acasă, iar în 9 martie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie pulmonară. Bărbatul a făcut analiza în 10 martie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Constanţa şi s-a întors, în 11 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă şi un computer tomograf şi în acelaşi timp i s-a recoltat şi proba pentru Covid-19. S-a întors înapoi la Spitalul Judeţean pentru a face CT-ul recomandat, apoi a revenit la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost internat.

Prefectul judeţului Constanţa a declarat că a anunţat prefecţii din Ilfov şi Neamţ, acolo unde vor începe anchete epidemiologice.

La Constanţa, „DSP face anchetă epidemiologică, iar conducerea Consiliului Judeţean ia toate măsurile necesare pentru a combate şi pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a mai declarat, miercuri seară, prefectul George Niculescu.

Autorităţile nu au stabilit până în acest moment de unde a putut contacta bărbatul coronavirusul, însă au stabilit că nu a fost plecat din ţară.

Miercuri seară, în Spitalul Judeţean Constanţa a început dezinfecţia, atât în Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi în alte săli ale spitalului, iar procesul se va repeta, a declarat şeful unităţii medicale, Cătălin Grasa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici