CDC şi FDA nu vor a treia doză de vaccin Pfizer. Ce spune un expert în sănătate

Pfizer a anunţat de curând necesitatea celei de-a treia doze de vaccin, însă CDC şi FDA nu sunt de aceeaşi părere.

4773 afișări
Imaginea articolului CDC şi FDA nu vor a treia doză de vaccin Pfizer. Ce spune un expert în sănătate

CDC şi FDA nu vor a treia doză de vaccin Pfizer. Ce spune un expert în sănătate

 
Compania producătoare îşi dorea aprobarea de urgenţă pentru a începe vaccinarea propriu-zisă din luna august.
 
Cele două agenţii federale au emis o declaraţie comună în care spun: „Nu ştim încă dacă vor fi necesare aceste doze suplimentare pentru a menţine protecţia în faţa virusului până când nu vor apărea date concrete pentru acest lucru”. 
 
 
Experţii din domeniul sănătăţii sunt de altă părere.
 
„Aceasta este ştiinţă în mişcare şi va exista întotdeauna o dezbatere cu privire la cea mai bună modalitate de a proceda. Şi încercarea de a prezice viitorul, aşa cum am remarcat deja în ultimele 16 luni ale acestei epidemii, este foarte grea. Să fim activi şi să gândim proactiv este foarte important pentru a preveni acest lucru. Şi cred că de asta ar trebui CDC şi FDA să permită companiei Pfizer să continue să dezvolte noi produse, astfel încât să fim proactivi în a fi cu un pas înainte de acest lucru. Mai degrabă decât să aşteptăm ca lucrurile să se înrăutăţească şi abia apoi să mergi la companie şi să spui, te rog să ne scapi din nou”, a spus Stephen Schratz, medic la Universitatea de medicină din Chicago.
 
Părerile sunt împărţite, iar răspunsul companiei Pfizer la reacţia celor două a pus accentul pe situaţia actuală din Israel şi totodată pe răspândirea tulpinii Delta în mai multe ţări. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici