Ce presupune testarea rapidă COVID-19 în şcoli

  • Testarea rapidă în şcoli a dat dovadă de eficienţă în SUA
  • Anamaria Bumb, asistent, spune că se pot testa aproximativ 25 de persoane într-o oră
  • Elevii nu au voie să mănance şi să bea apă înainte de a fi testaţi
990 afișări
Imaginea articolului Ce presupune testarea rapidă COVID-19 în şcoli

Semestrul II a adus şi o regulă nouă, testarea elevilor şi a profesorilor din unităţile de învăţământ din România. Aceştia vor fi testaţi în şcoli, dacă prezintă simptome de imbolnăvire cu SARS-COV-19.

Un studiu realizat de organizaţia Mathematica, pentru Rockefeller Foundation, ONG implicat în campaniile de testare din SUA, estimează că testarea săptămânală a elevilor şi personalului din şcoli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităţilor de învăţământ.

Cu cât scade nivelul testărilor, cu atât efectele, deşi existente, sunt mai puţin semnificative.

Sunt pregătite şcolile noastre să-şi testeze elevii ?

Directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, Vasile Nicoară împreună cu echipa medicală a liceului sunt pregătiţi să înceapă testarea rapidă în cabinetul şcolar.

Vasile Nicoară, director Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa: Aceste teste vor fi operate numai de către personalul medical instruit. Noi avem şi medic şi asistent şcolar care odată cu intrarea în carantină, în perioada de închidere a şcolii, şcoala online, au fost preluaţi de către Direcţia Sanitară şi au primit alte roluri.

Anamaria Bumb are 36 de ani şi este asistent şef într-o clinică privată. De 14 ani practică această meserie, iar de când a început pandemia testează peste 30 de pacienţi zilnic cu teste PCR sau teste rapide.

Pentru a face un test rapid Covid-19, Anamaria are nevoie de un echipament de protecţie ce include bonetă, vizieră, mască, mănuşi de unică folosinţă şi dezinfectant.

Testul rapid include toate componentele necesare pentru a fi efectuat. 

Elevii şi profesorii nu au voie să mănânce sau să bea apă înainte cu patru ore de a efectua testul, de aceea este indicat să fie prelevat la prima oră la care ajung la şcoală.

Primul rezultat al testului rapid se poate citi în primele 15 minute de la prelevare.

Anamaria Bumb: În principiu cam la două, trei minute se poate efectua un test. Adică 20-25 de teste pe oră. Aproximativ o clasă întreagă va putea fi testată într-o singură oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici