Video Cele mai mari focare de COVID 19 din România au fost spitalele. Unde au fost cele mai multe îmbolnăviri

  • Spitalul Judeţean Suceava a fost cel mai mare focar de COVID 19 din România
  • În judeţul Suceava sunt 2.650 de persoane infectate cu noul coronavirus
  • Spitalul judeţean din Deva a fost şi el preluat de o conducere militară
2579 afișări

Încă de la începutul epidemiei de COVID 19 din România, spitalele au fost focarele principale de răspândire a virusului. Sute de oameni s-au îmbolnăvit în unităţile medicale din ţară.

Primul exemplu şi cel mai grav este cel al Spitalul Judeţean Suceava unde sute de cadre medicale şi alte sute de pacienţi s-au infectat. La începutul lunii martie, asistentele din spital au început să aibă simptome de COVID 19. Surse din rândul cadrelor medicale de acolo au vorbit pentru MEDIAFAX despre proasta gestionare a crizei de către conducere. Pe 22 martie la miezul nopţii zeci de cadre medicale au fost convocate la raport a doua zi, bolnave sau nu de COVID 19 de către directorul medical. La două zile după acest incident spitalul a intrat în carantină cu sute de cadre medicale şi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Din cazua situaţiei de acolo conducerea a fost preluată de medici militari.

O situaţie asemănătoare a fost şi la Deva. Spitalul a fost preluat pe 8 aprilie de conducere militară după ce conducerea anterioară îşi dăduse demisia în plină criză COVID 19. Zeci de cadre medicale au fost infectate şi la acest spital. 

Focar cu noul coronavirus a fost şi Spitalul Judeţean Vaslui, care deşi nu era spital COVID, a avut 16 cadre medicale infectate. Personalul era din rândul asistentelor şi infirimierelor.

Spitalul Miliar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” din Focşani a fost şi el închis două săptămâni după ce s-a găsit un focar de infecţii acolo. 43 de angajaţi ai spitalului, inclusiv medici şi asistenţi, au fost confirmaţi cu COVID-19 la sfârşitul lunii martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici