Cercetătorii de la AstraZeneca ar putea relua testările pentru vaccinul împotriva COVID-19

  • Echipa de cercetători AstraZeneca ar putea relua testările pentru vaccinul împotriva COVID-19, conform surselor citate de Reuters.
  • Testările au fost sistate din cauza unui participant din Oxford, Marea Britanie, care s-a îmbolnăvit.
  • Cei de la FDA, America şi cei de la MHRA, Marea Britanie, au analizat situaţia şi au conchis că nu pot spune cu certitudine dacă starea pacientului din Oxford a fost influenţată de vaccin.
2772 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii de la AstraZeneca ar putea relua testările pentru vaccinul împotriva COVID-19

Cercetătorii de la AstraZeneca s-ar putea să reia testările pentru vaccinul împotriva COVID-19

Începând cu 6 septembrie, testările pentru vaccinul împotriva COVID-19, al celor de la AstraZeneca, au fost sistate pentru că o participantă din Marea Britanie s-a îmbolnăvit. Simptomele indicau o boală rară, inflamatorie. Acum, la aproximativ două luni distanţă, surse Reuters spun că ancheta celor de la FDA s-a încheiat şi testările în SUA ar putea fi reluate în decurs de o săptămână.

Oficialii din Marea Britanie, cei de la MHRA, au analizat simptomele participantei şi au decis că nu există suficiente probe care să spună cu certitudine că starea sa a fost o consecinţă a vaccinului. Aşadar, testările ar putea fi reluate, cu condiţia ca ”participanta care s-a îmbolnăvit să fie atent urmărită”.

Într-o scrisoare oficială, primită de cei de la Reuters, este specificat faptul că ”FDA a finalizat ancheta şi testările vor fi reluate în scurt timp”. Se pare că FDA ”a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cei de la MHRA”.

Documentul menţionează că nu există destule probe care să confirme legătura dintre o boală neurologică atât de specifică şi vaccinul celor de la AstraZeneca.

Doctorul Paul Offit, medic specialist al Spitalului de Copii din Philadelphia, a declarat, de asemenea, că pentru o astfel de boală neurologică, cauzele pot fi multiple.

Un reprezentant AstraZeneca nu a comentat, însă, aceste informaţii şi nu a oferit mai multe detalii cu privire la rezultatele anchetei celor de la FDA şi MHRA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici