China interzice accesul pe Everest din cauza coronavirusului

China a anunţat că a anulat permisele pentru escaladarea vârfului Everest din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii de expediţii. Anunţul vine cu puţin timp înaintea deschiderii sezonului de escaladare a celui mai înalt vârf muntos din lume, potrivit France 24.

375 afișări
Imaginea articolului China interzice accesul pe Everest din cauza coronavirusului

China interzice accesul pe Everest din cauza coronavirusului

Anul trecut, 885 de persoane au ajuns pe Everest. Dintre acestea, 644 erau din Nepal, iar 241 din regiunea chineză Tibet.

Partea nepaleză a Everestului rămâne deschisă, cu toate că mai multe expediţii au fost anulate.

Lukas Furtenbach, reprezentant al unei companii austriece care organizează expediţii pe Everest, a anunţat că a fost informat de noile restricţii de către autorităţile chineze şi a spus că a decis că va muta expediţiile pe partea nepaleză a Everestului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici