Comisar: Uniunea Europeană „nu are nevoie” de vaccinul Sputnik V. Reacţia producătorului rus de vaccinuri

Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V şi poate obţine imunitate pe tot continentul folosind producţia europeană, a declarat duminică un lider executiv al UE într-o serie de comentarii care au provocat o reacţie din partea producătorului de vaccinuri, relatează Reuters.

2622 afișări
Imaginea articolului Comisar: Uniunea Europeană „nu are nevoie” de vaccinul Sputnik V. Reacţia producătorului rus de vaccinuri

Comisar: Uniunea Europeană „nu are nevoie” de vaccinul Sputnik V. Reacţia producătorului rus de vaccinuri

Comisia Europeană a fost criticată pentru lansarea lentă a vaccinurilor în momentul în care blocul se confruntă cu o creştere a cazurilor.

„Absolut vă spun: nu avem nevoie de Sputnik V”, a declarat pentru televiziunea TF1 comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, care conduce grupul de lucru pentru vaccinuri.

„Astăzi, avem în mod clar capacitatea de a livra 300 până la 350 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie şi, prin urmare, până pe 14 iulie avem posibilitatea de a atinge imunitatea pe întregul continent”, a spus el.

14 iulie, sau ziua Bastiliei, este ziua naţională a Franţei.

Breton a repetat un comentariu anterior conform căruia UE ar trebui să ajute Rusia la producerea vaccinului, dacă este necesar, dar ar trebui să se acorde prioritate europenilor.

Într-o serie de postări pe Twitter, producătorul de vaccinuri Sputnik V l-a acuzat pe Breton că este „clar părtinitor”.

„Dacă aceasta este o poziţie oficială a UE, vă rugăm să ne informaţi că nu există niciun motiv pentru a continua aprobarea EMA din cauza prejudecăţilor dvs. politice. Vom continua să salvăm vieţi în alte ţări.”

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat o revizuire a vaccinului Sputnik V la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici