Dănuţ Lupu, despre lupta teribilă cu COVID-19: „Am slăbit vreo 26 de kilograme”. Fratele său n-a rezistat

  • Doi oameni din sportul românesc au vorbit despre cum pandemia le-a lovit familiile.
  • Fostul fotbalist Dănuţ Lupu (54 de ani) şi-a povestit chinul trăit pe patul de spital din pricina COVID-19, fiind nevoit să lupte pentru viaţă şi pe patul de la ATI.
  • Ministrul Sportului, Eduard Novak, şi-a pierdut bunica, salvându-şi tatăl pe ultima sută de metri.
2336 afișări
Imaginea articolului Dănuţ Lupu, despre lupta teribilă cu COVID-19: „Am slăbit vreo 26 de kilograme”. Fratele său n-a rezistat

Dănuţ Lupu, despre lupta teribilă cu COVID-19: „Am slăbit vreo 26 de kilograme”. Fratele său n-a rezistat

În toamna lui 2020, Dănuţ Lupu a trecut prin momente delicate. A fost intubat la ATI după ce a contractat virusul SARS-CoV-2 şi a avut nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a se vindeca. 

„Am slăbit vreo 26 de kilograme. 16 zile în pat, patru zile intubat, nemişcat, că nu te lăsau. Nu vezi decât alb în jurul tău, tavanul alb, neonul alb, pereţii albi… şi oamenii albi, că erau îmbrăcaţi în costumele alea albe de protecţie, nu ştiai dacă sunt femei sau bărbaţi că nu vorbeau cu noi, munceau ca robii să ne salveze.

Nu vă imaginaţi ce înseamnă tubul ăla băgat pe gură, în gât, până-n plămân… Tub, nu furtunel… Şi să stai aşa zile întregi… Şi am avut ghinionul să am vreo trei zile pe unul lângă mine care striga în continuu «Mor, mor, mor, Doamne, mor!»

Şi nu mă credeau prietenii mei că este iadul pe pământ, ce să mai zic. Şi acum îmi spun că nu se vaccinează ei că una, că alta… Degeaba le-am spus prin ce am trecut. Credeţi-mă că am simţit pe pielea mea”, a declarat Dănuţ Lupu, conform Fanatik.

Întreaga familie a lui Dănuţ Lupu a avut de îndurat din cauza temutului virus. Fratele fostului fotbalist a încetat din viaţă, iar Lupu crede că vaccinul l-ar fi putut salva.

„Frate-miu, din păcate, n-a avut rezistenţa şi norocul meu şi a murit. La câteva săptămâni după ce am ieşit eu din spital, noiembrie, decembrie anul trecut. Eu l-am dus la test, a ieşit testul pozitiv, a făcut COVID, era deja ianuarie, şi în trei săptămâni l-am pierdut. A murit, avea 49 de ani. Nu începuse vaccinarea că poate scăpa…”, a mai spus Dănuţ Lupu, conform sursei citate.

Novak, mesaj pro-vaccin

Eduard Novak (45 de ani), ministrul demis din fruntea MTS, a transmis un mesaj amplu prin intermediul paginii sale de Facebook, într-o încercare de conştientizare asupra benefiilor vaccinului împotriva COVID-19.

„Sunt în Ungaria de câteva zile, aici oamenii trăiesc liber, fără măşti. Sunt îngrozit de cazurile din România, ce multe sunt, câţi oameni mor. Nu înţeleg care este problema acasă. Încă văd în social media atâta promovare la nevaccinare, ar trebui să se gândească puţin câtă daună fac.

Sincer, şi părinţii mei au fost contra vaccin, bunica mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă, mama mea a trecut prin boală puţin mai uşor. Ce e la noi este foarte grav.

De ce nu am putea trăi liniştiţi şi fără măşti? De ce trebuie să credem că ne pun vreun cip în noi? E dureros să vezi ştirile, e dezastru. Iar suntem pe ultmul loc cu Bulgaria. Aici, în Ungaria, la 60 la sută nu poartă nimeni mască. De ce trebuie să trăim cu frică, în loc să ne vaccinăm şi să ajungem să murim? Cât mai trebuie să aşteptăm?”, a declarat Eduard Novak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici