De ce mor tinerii de COVID 19? Explicaţiile unui medic specialist ATI

  • 209 persoane au murit în România de COVID 19
  • Printre morţi se numără şi tineri care nu aveau alte afecţiuni
  • Tinerii care ajung să fie intubaţi pot face infecţii nosocomiale care nu răspund la niciun medicament
31730 afișări
Imaginea articolului De ce mor tinerii de COVID 19? Explicaţiile unui medic specialist ATI

De ce mor tinerii de COVID 19? Explicaţiile unui medic specialist ATI

207 persoane şi-au pierdut viaţa în România din cauza COVID 19. Pe lista sumbră a morţilor se regăsesc şi persoane tinere, fără comorbidităţi, care te fac să te întrebi ce s-a întâmplat?

Medicul Roxana Betea, specialist ATI la Spitalul Judeţean Deva, care suferă şi ea de COVID 19 şi este în prezent internată a venit cu o posibilă explicaţie.

“ Când vedem tineri care mor noi, medicii, ne-am gândit că probabil e pneumonie suprainfectată. Dacă ei ajung să nu mai respire sunt puşi pe ventilator. De aici încep infecţiile, cele nosocomiale, de unde chiar mori, nu din cauza COVID 19”, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX.

Infecţii nosocomiale există în toate spitalele din lume, a povestit medicul Roxana Betea. Totuşi, în România problema infecţiilor nosocomiale este mult mai mare, dacă este să ne readucem aminte şi de tragedia de la Colectiv şi cei 37 de tineri care au murit în spitale după incendiu, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

„Morţii din România tineri ajung să moară de infecţii nosocomiale, o pneumonie suprainfectată, care nu răspunde. Ajung să dezvolte o cultură care nu răspunde la absolut nimic, la coktailuri de antibitoice”, a declarat medical Roxana Betea pentru MEDIAFAX.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici