Directorul DSP Iaşi infirmă decesul unei persoane cu Omicron

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, infirmă faptul că s-a produs un prim deces al unei persoane infectate cu tulpina Omicron la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. El spune că între cele 21 de persoane confirmate cu noua tulpină nu există niciun deces.

512 afișări
Imaginea articolului Directorul DSP Iaşi infirmă decesul unei persoane cu Omicron

Directorul DSP Iaşi infirmă decesul unei persoane cu Omicron

Vasile Cepoi a declarat, miercuri, că s-a verificat între persoanele confirmate cu tulpina Omicron şi nu se regăseşte niciun deces în lotul de 21 de pacienţi.

„Noi am verificat dacă se regăseşte vreuna din cele 21 de persoane care au fost confirmate cu infecţia cu Omicron şi am constatat că nu există niciun deces din acel grup. Vreau să precizez faptul că determinarea tulpinii Omicron nu se face pentru toţi pacienţii identificaţi cu infecţia SARS-CoV-2 pentru că nu are nicio relevanţă din punctul de vedere al atitudinii medicale. Se face pe un eşantion selectat pe criterii microbiologice pentru a determina dacă diseminarea infecţiei este comunitară sau nu”, a spus directorul DSP Iaşi.

O femeie de 75 de ani, cu suspiciune de infecţie cu tulpina Omicron, a murit, marţi noaptea, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, pacienta de 75 de ani nu era vaccinată şi avea multiple comorbidităţi.

„Pacienta, în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidităţi: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală, în ciuda eforturilor şi a tratamentului de înalt profesionalism, a decedat. Decesul a survenit în data de 17 ianuarie”, a spus medicul ieşean.

Acesta spune că deşi nu există o confirmare prin secvenţiere, există suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron în cazul acestei paciente.

Proba pentru secvenţiere a fost trimisă la Institutul „Matei Balş” şi până la sosirea rezultatului va dura câteva zile.

În cazul în care este vorba de tulpina Omicron, acesta este primul deces al unui pacient infectat cu noua tulpină în Iaşi şi, implicit, în România, potrivit medicului Florin Roşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omicron,
deces,
dsp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici