Dosar penal deschis unei persoane din Botoşani care a prezentat jandarmilor certificatul verde al unui prieten

Jandarmii botoşăneni i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din Botoşani, actele de urmărire penală pentru fals în declaraţii. Bărbatul a prezentat un certificat verde care nu îi aparţinea. El riscă închisoare de la unu la 5 ani sau amendă.

9428 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis unei persoane din Botoşani care a prezentat jandarmilor certificatul verde al unui prieten

Dosar penal deschis unei persoane din Botoşani care a prezentat jandarmilor certificatul verde al unui prieten

„Sâmbăta seară, jandarmii botoşăneni i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii. Bărbatul a fost depistat de un echipaj de jandarmerie într-un bar de pe Calea Naţională, în apropierea Stadionului municipal Botoşani, iar în momentul legitimării şi verificării certificatului verde a ieşit la iveală o neconcordanţă, în sensul în care certificatul verde nu îi aparţinea”, transmite Poliţia Botoşani.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a recunoscut că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanţele în care a ajuns în posesia acestuia.

„Conform prevederilor art.326 din Codul Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Aceeaşi faptă, săvârşită pentru a ascunde existenţa unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, adaugă IPJ Botoşani.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici