Estimarea conducerii Aeroportului din Timişoara: traficul va scădea cu 40% în luna martie

  • Conducerea Aeroportului susţine că va adopta un plan de măsuri pentru reorganizarea activităţii, în condiţiile scăderii veniturilor.
  • Măsurile organizatorice vor ţine cont de drepturile salariaţilor, prevăzute în Regulamentului Intern în vigoare şi în Codul Muncii
449 afișări
Imaginea articolului Estimarea conducerii Aeroportului din Timişoara: traficul va scădea cu 40% în luna martie

Estimarea conducerii Aeroportului din Timişoara: traficul va scădea cu 40% în luna martie

Conducerea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara estimează că traficul aerian pe aeroport va înregistra o scădere de 40% în luna martie, din cauza măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit unui comunicat al conducerii Aeroportului din Timişoara, remis presei miercuri, traficul de pasageri va scădea din cauza măsurilor dispuse de autorităţile române şi italiene.

„În contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) la nivel global şi urmare a măsurilor dispuse de Guvernul Italiei, a autorităţilor statului român în ceea ce priveşte legăturile aeriene cu destinaţii din Italia, dar şi a măsurilor prevăzute de către companiile aeriene de a sista pentru o perioadă de timp cursele regulate spre/dinspre Italia şi de a reduce numărul de zboruri spre alte destinaţii, estimăm că pe aeroportul din Timişoara traficul aerian de pasageri va scădea, în luna martie, cu peste 40%”, se arată în comunicat.

Conducerea Aeroportului susţine că va adopta un plan de măsuri pentru reorganizarea activităţii, în condiţiile scăderii veniturilor.

„Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusă şi activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activităţii aeroportuare şi a reducerii cheltuielilor salariale şi materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Acesta precizează că măsurile organizatorice vor ţine cont de drepturile salariaţilor, prevăzute în Regulamentului Intern în vigoare şi în Codul Muncii. „În acelaşi timp, este responsabilă pentru susţinerea în stare de operaţionalitate a infrastructurii aeroportuare în condiţii de eficienţă economică şi va acţiona în consecinţă”, au mai spus reprezentanţii Aeroportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici