La un an de la declanşarea epidemiei de coronavirus, Italia se confruntă cu un nou colaps în spitale

  • În ultimele săptămâni, Italia s-a confruntat cu o nouă creştere semnificativă a cazurilor.
  • Spitalele din Roma nu mai pot primi toţi pacienţii.
  • Mulţi pacienţi s-au prezentat cu probleme de insuficienţă pulmonară.
  • Cadrele medicale spun că încărcarea emoţională este cea mai dificilă.
748 afișări
Imaginea articolului La un an de la declanşarea epidemiei de coronavirus, Italia se confruntă cu un nou colaps în spitale

Foto: Profimedia

Italia este din nou copleşită de creşterea cazurilor de COVID. Spitalele se confruntă cu aceeaşi criza, întâlintă acum un an.

În unităţile medicale din întreaga ţară, se găsesc cu greu locuri libere pentru pacienţii bolnavi de Covid. La spitalul ”San Filippo Neri” din Roma, aproape toate paturile disponibile în ATI s-au ocupat. Multe persoane s-au prezentat cu probleme de insuficienţă pulmonară.

Medicii spun că desi au făcut mulţi paşi înainte în înţelegerea tratamentului, angajamentul este unul greu.

„În acest moment, să presupunem că avem o ocupare a paturilor destul de semnificativă, în jur de 80% din paturi. În ultimele zile a existat o creştere treptată a spitalizărilor în raport cu creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional.,” spune Mario Bosco, medic ATI.

Deşi efortul fizic este considerabil, cadrele medicale spun că încărcarea emoţională este cea mai dificilă. 

"După un an, absolut nimic nu s-a schimbat. Singurul lucru care s-a schimbat cu siguranţă este că suntem mult mai obosiţi, foarte obosiţi, dar nu numai fizic, ci şi emoţional. A avea grijă de pacienţii cu COVID presupune o încărcare emoţională mare,” afirmă Maria Pia Clasadonte, asistentă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici