Lucian Bode, anunţ despre obligativitatea măştii de protecţie. Ce se întâmplă de la 1 august

  • Lucian Bode a anunţat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august.
  • Ministrul de Interne a precizat că de la această dată nu vor fi incluse neapărat relaxări noi.
  • Cei care nu respectă portul măştii de protecţie riscă amenzi.
94287 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, anunţ despre obligativitatea măştii de protecţie. Ce se întâmplă de la 1 august
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august. Totodată, acesta a mai spus că structurile MAI verifică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi, conform Aleph News.
 
În continuare, verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a transmis Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă. 
 
 

Bode, îngrijorat de situaţia europeană

 
Oficialul a adăugat că de la 1 august nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, pentru evitarea infectărilor cu SARS-CoV-2.
 
Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a conchis Lucian Bode. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici