Maratonul de vaccinare în centrele Ministerului Apărării Naţionale începe marţi

Marţi începe în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naţionale maratonul de vaccinare care va funcţiona 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai.

536 afișări
Imaginea articolului Maratonul de vaccinare în centrele Ministerului Apărării Naţionale începe marţi

Potrivit MApN, campania se desfăşoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi în unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Acestea vor funcţiona 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai.

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, a mai transmis MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acţionează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici