Ministerul Sănătăţii: Peste 46.500 de angajaţi din sistemul sanitar au primit "stimulentul Covid" pentru că au tratat pacienţii infectaţi cu noul coronavirus

Un număr de 46 565 angajaţi din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru că au tratat pacienţi care aveau COVID-19, în luna mai, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS). Sumele alocate pentru aceste sporuri se ridică la 81.5 milioane de lei.

799 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Peste 46.500 de angajaţi din sistemul sanitar au primit "stimulentul Covid" pentru că au tratat pacienţii infectaţi cu noul coronavirus

Ministerul Sănătăţii: Peste 46.500 de angajaţi din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru că au tratat pacienţii COVID-19

„Astfel, pentru luna mai 2020, un număr de 13.969 persoane din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, IML, asistenţi comunitari, dar şi rezidenţi implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Pentru aceştia, Ministerul Sănătăţii a alocat, de la bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene”, conform sursei citate.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 32.596 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste aproximativ 81,5 milioane de lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

„Precizăm că liste cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite şi asumate de managementul unităţilor şi instituţiilor sanitare, conform legislaţiei în vigoare”, subliniază sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici