Ministerul Sănătăţii: Rapelul nu se poate face cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză. Argumentul instituţiei

  • Ministerul Sănătăţii a precizat că rapelul nu se poate face cu un alt vaccin decât cel utilizat la prima doză.
  • Argumentul instituţiei se bazează pe faptul că autorităţile competente de la nivel internaţional recomandă ca rapelul să fie realizat cu acelaşi vaccin.
  • OMS a precizat vineri, 9 aprilie, că nu poate face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze.
548 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Rapelul nu se poate face cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză. Argumentul instituţiei

Ministerul Sănătăţii: Rapelul nu se poate face cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză. Argumentul instituţiei

Ministerul Sănătăţii a precizat că rapelul nu se poate face cu un alt vaccin decât cel utilizat la prima doză.
 
Argumentul instituţiei se bazează pe faptul că autorităţile competente de la nivel internaţional recomandă ca rapelul să fie realizat cu acelaşi vaccin cu care a fost administrată prima doză. Până la acest moment nu există date în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea, care să ateste faptul că cele două administrări se pot face cu vaccinuri diferite.
 
”Pentru a putea studia posibilitatea combinării vaccinurilor, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a început un studiu (Com-COV) care va analiza reacţia sistemului imun al persoanelor înrolate, după administrarea celei de-a doua doze cu un vaccin diferit faţă de cel utilizat pentru prima doză. Studiul a început în luna februarie a acestui an şi va dura 13 luni, dar date parţiale din acest studiu ar putea fi disponibile mai devreme.
 
Până când vor exista date suplimentare oficiale în ceea ce priveşte utilizarea a două vaccinuri diferite pentru cele două doze, recomandările oficiale continuă să fie acelea de a utiliza acelaşi vaccin atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel,” scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii. 
 
 
De asemenea, OMS a precizat vineri, 9 aprilie, că nu poate face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze din lipsa unor „date adecvate.” OMS a făcut precizarea după ce Franţa a anunţat că vrea să administreze alt vaccin la rapel persoanelor sub 55 de ani care au fost vacccinate cu AstraZeneca la prima doză.
 
”Nu există date adecvate pentru a ne pronunţa dacă este un lucru care poate fi făcut şi, ca atare, experţii organizaţiei au ajuns la concluzia că posibila combinare a vaccinurilor nu este un lucru pe care l-am putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici