Ministrul german al Sănăţăţii: Europa ar putea ajuta la producerea vaccinului anti-Covid Sputnik V

  • Europa ar putea oferi ajutor Rusiei pentru a produce vaccinul anti-Covid Sputnik V, potrivit ministrului german al Sănătăţii.
  • Ministrul german a precizat că salută orice vaccin care se dovedeşte eficient şi sigur în combaterea pandemiei.
  • Vaccinul dezvoltat de Rusia s-a dovedit a avea o eficienţă de 91,6% împotriva Covid-19.
1198 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Sănăţăţii: Europa ar putea ajuta la producerea vaccinului anti-Covid Sputnik V

Foto: Profimedia

Europa ar putea oferi ajutor Rusiei pentru a produce vaccinul anti-Covid Sputnik V, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, notează agenţia dpa.
 
Partea rusă ceruse un astfel de sprijin şi ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa, a spus Spahn în timpul unei conferinţe online organizată de publicaţiile de ştiri Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.
 
"Am putea oferi sprijin pentru producerea unui vaccin care nu este încă sau deloc aprobat în Europa," a adăugat ministrul.
 
Jens Spahn a precizat că salută orice vaccin care se dovedeşte eficient şi sigur în combaterea pandemiei.
 
"Depinde pur şi simplu de autoritatea de reglementare să evalueze situaţia în cazul vaccinului Sputnik V," a mai spus el.
 
Moscova a declarat că o cerere de aprobarea vaccinul a fost trimisă la Agenţia Europeană pentru Medicamente în ianuarie.
 
Vaccinul dezvoltat de Rusia s-a dovedit a avea o eficienţă de 91,6% împotriva Covid-19, potrivit unui studiu publicat marţi în revista medicală de prestigiu ”The Lancet.”
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat miercuri acest studiu drept "foarte important", adăugând că aceasta "a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia a fost justificată".
 
"Numărul ţărilor care aprobă acest vaccin creşte în fiecare zi. Ne propunem să producem vaccinul în străinătate cât mai curând posibil,” a spus Peskov, potrivit agenţiei de ştiri TASS, miercuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici