O profesoară demisionează după 17 ani la catedră: „Vaccinul anti-Covid nu poate fi impus”

  • După 17 ani de predare, italianca Francesca Del Santo a decis să demisioneze şi să părăsească şcoala.
  • Femeia în vârstă de 46 de ani a refuzat să se vaccineze, pentru a putea obţine Green Pass-ul necesar intrării la cursuri.
5835 afișări
Imaginea articolului O profesoară demisionează după 17 ani la catedră: „Vaccinul anti-Covid nu poate fi impus”

O profesoară demisionează după 17 ani la catedră: „Vaccinul anti-Covid nu poate fi impus”

Profesoara din Pordenone a renunţat la catedra de biologie. „Demisionez pentru că nu vreau permisul Verde - explică ea pentru publicaţia Messaggero Veneto. Coerenţa este o virtute şi voi găsi un alt loc de muncă la 46 de ani. Vaccinul anti-Covid nu poate fi impus”.

În timp ce oficialii le spun celor din învăţământ că „vaccinarea este o datorie civică şi morală”, Del Santo face apel la „drepturile Constituţiei şi la sănătate.

Nu navighez în aur şi nu am venituri: prioritatea este aceea a unei alegeri etice. Constituţia italiană protejează libertatea de alegere. Cred cu tărie că libertatea de opinie şi libertatea de alegere trebuie garantate".

Decizia conţine, de asemenea, şi un mare regret: „Îmi vor fi foarte dor de studenţi”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici