OMS: ”Prematur şi nerealist să credem că pandemia ar putea fi oprită până la sfârşitul anului”

  • Oficial OMS: ”Este „prematur” şi „nerealist” să credem că pandemia ar putea fi oprită până la sfârşitul anului.”
  • OMS s-a liniştit după ce a văzut datele care arată că vaccinurile autorizate par să ajute la limitarea răspândirii explozive a virusului.
  • Michael Ryan a avertizat că nimic nu este garantat în cazul unei epidemii în evoluţie.
1165 afișări
Imaginea articolului OMS: ”Prematur şi nerealist să credem că pandemia ar putea fi oprită până la sfârşitul anului”

OMS: ”Prematur şi nerealist să credem că pandemia ar putea fi oprită până la sfârşitul anului”

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că este „prematur” şi „nerealist” să credem că pandemia ar putea fi oprită până la sfârşitul anului, dar că apariţia vaccinurilor eficiente ar putea ajuta cel puţin la reducerea dramatică a spitalizărilor şi a deceselor, notează NBC News.
 
”Preocuparea pricipală a lumii ar trebui să fie în prezent să menţină transmisia Covid-19 cât mai redusă. Dacă suntem deştepţi, putem termina cu spitalizările, decesele şi tragedia asociată acestei pandemii până la sfârşitul anului” a spus dr. Michael Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS.
 
Ryan a spus că OMS s-a liniştit după ce a văzut datele care arată că vaccinurile autorizate par să ajute la limitarea răspândirii explozive a virusului.
 
"Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor şi spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmisiei şi riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii," a afirmat oficialul OMS.
 
Dar Michael Ryan a avertizat că nimic nu este garantat în cazul unei epidemii în evoluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici