Orban îl contrazice pe Cercel: Să selectăm noi 10.000 de oameni pe care să îi testăm sunt poveşti

  • Ludovic Orban nu vede posibilă testarea a 10.000 de oameni din Bucureşti pentru coronavirus
  • Premierul dă asigurări că de săptămâna viitoare vor putea fi efectuate 2.000 de teste pentru COVID-19
  • Adrian Streinu-Cercel a spus că e nevoie ca peste 10.000 de persoane din Bucureşti să fie testaţi ca măsură de prevenţie
3783 afișări
Imaginea articolului Orban îl contrazice pe Cercel: Să selectăm noi 10.000 de oameni pe care să îi testăm sunt poveşti

Orban îl contrazice pe Cercel: Să selectăm noi 10.000 de oameni pe care să îi testăm sunt poveşti

Ludovic Orban a reacţionat la anunţul doctorului Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balş din Capitală, după ce acesta a spus că ar trebui testaţi 10.514 de persoane din Bucureşti, ca măsură de prevenţie a răspândirii infecţilor cu COVID-19. 

”Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveştile care circulă că ne apucăm să selectăm noi 10.000 de oameni pe care îi testăm sunt poveşti. Există o procedură, există criterii de prioritizare. La ora actuală cred că la începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea să creştem numărul de teste la peste 2.000 de teste pe zi”, a declarat prim ministrul Ludovic Orban.

În Capitală au fost depistate 188 de persoane cu coronavirus. Peste 30 dintre infectaţi sunt cadre medicale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici