Peste 10.000 de elevi şi profesori, confirmaţi cu Covid-19. Peste 160.000 de elevi fac şcoală online

Peste 10.000 de preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu Covid-19, iar numărul copiilor care fac cursuri online a depăşit 160.000.

859 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de elevi şi profesori, confirmaţi cu Covid-19. Peste 160.000 de elevi fac şcoală online

Peste 10.000 de elevi şi profesori, confirmaţi cu Covid-19. Peste 160.000 de elevi fac şcoală online

Potrivit Ministerului Educaţiei, miercuri sunt raportaţi 8.470 de preşcolari şi elevi conformaţi cu Covid, la care se adaugă 2.688 de angajaţi din învăţământ.

Este suspenmdată activitatea, ca urmare a apariţiei cazurilor de Covid, în 6.874 de grupe şi clase.

Reprezentanţii Ministerului susţin că 167.298 de copii învaţă în sistem online.

Între timp, ministrul Educaţiei a anunţat că şcolile rămân deschise chiar dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Autorităţile au decis „decuplarea” scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

Tot procesul de aprobare se va termina vineri, iar formula de funcţionare a şcolilor se poate stabili din 4 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici