Piercing-urile şi unghiile lungi interzise într-un liceu. Elevii au declanşat protestul

  • Utilizarea telefoanelor mobile şi adunările la aparatul de băuturi sunt, de asemenea, interzise.
  • 400 de elevi au intrat în grevă, iar o delegaţie se va întâlni cu managerul.
  • Măsurile fac parte din pachetul anti-Covid.
667 afișări
Imaginea articolului Piercing-urile şi unghiile lungi interzise într-un liceu. Elevii au declanşat protestul

Piercing-urile şi unghiile lungi interzise într-un liceu. Elveii au declanşat protestul

Protestul a izbucnit la liceul de Ştiinţe Umane şi Muzică „Sebastiano Satta” din Nuoro (Cagliari, Italia). Elevii contestă diverse restricţii şi interdicţii impuse de director, printre care eliminarea piercing-urilor şi a unghiilor lungi, obligaţia de a preda telefoanele mobile înainte de curs şi faptul că la automatele de băuturi şi de mâncare se poate merge o singură dată pe oră şi câte un singur reprezentat al clasei, cu bon de ordine.

400 de fete şi băieţi au intrat în grevă, după cum relatează ziarele din Sardinia, iar astăzi protestul continuă cu o garnizoană în afara clădirii şcolii. Elevii se vor întâlni cu managerul Carla Marchetti.

„Astăzi au intrat în clasă mai puţini elevi decât ieri. Constatăm că restricţiile sunt exagerate. Ceea ce cântăreşte cel mai mult este faptul de a nu putea merge la automate decât o singură dată şi un elev per clasă. Dacă avem nevoie de o sticlă de apă la altă oră, nu mai putem merge. Dar şi celelalte interdicţii cântăresc şi vom continua să protestăm”, spune un reprezentant al elevilor.

Managerul le-a explicat cursanţilor necesitatea respectării regulilor anti-Covid împotriva adunărilor, motivând interzicerea unghiilor lungi şi piercing-urilor din motive de siguranţă legate de activitatea fizică în sala de sport şi amintind că telefoanele mobile trebuie întotdeauna livrate înaintea orelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici