Protest inedit în Olanda: Muzeul Van Gogh s-a transformat în salon de coafură

  • Coafură şi manichiură printre capodoperele marelui pictor Van Gogh.
  • Astfel, celebrul Muzeu din Amsterdam a devenit un centru de frumuseţe, în semn de protest faţă de măsurile luate de autorităţi în pandemie.
  • În Olanda, alte muzee s-au alăturat iniţiativei, oferind lecţii de zumba şi sesiuni de formare, pentru a putea rămâne deschise.
513 afișări
Imaginea articolului Protest inedit în Olanda: Muzeul Van Gogh s-a transformat în salon de coafură

Protest inedit în Olanda: Muzeul Van Gogh s-a transformat în salon de coafură

Salon de înfrumuseţare într-o locaţie fără precedent: celebrul Muzeu Van Gogh din Amsterdam. Incredibil, dar adevărat. Pentru prima dată în istorie, magnificul muzeu, care expune lucrările genialului pictor olandez, a fost transformat într-un salon de înfrumuseţare

O decizie a directorului Emilie Gordenker, luată în considerare şi pusă în aplicare pentru a atrage atenţia şi pentru a protesta împotriva măsurilor anti-Covid luate de guvernul olandez, care a închis baruri, cafenele, teatre şi muzee, dar a lăsat deschise saloane de coafură, centrele de înfrumuseţare şi sălile de sport. 

„Vrem să evidenţiem o inconsecvenţă în politica guvernului de combatere a pandemiei”, a explicat pentru BBC directorul muzeului.

Zumba la Muzeul Limburgs

Muzeul Van Gogh nu a fost singurul care a protestat într-un mod inedit. Alte muzee din toată ţara s-au alăturat, oferind sesiuni de formare, cursuri de zumba şi declarându0le instituţii religioase, ca să rămână deschise.

De exemplu, centrul de dezbateri De Balie, tot din Amsterdam, a ocolit regulile deschizându-şi porţile ca instituţie religioasă numită Societatea Filosofică.

Comunitatea Raţiunii Mauritshuis, unde este expusă „Fata cu un cercel de perle” a lui Vermeer, a fost transformat într-un teren de antrenament, la porţile Parlamentului de la Haga.

Muzeul Limburgs s-a transformat într-o sală de sport pentru ziua în care există sesiune de zumba.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici