Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: Numai dacă decizia va fi una politică şi nu tehnică

  • Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri seara, referitor la mesajul Patriarhiei, care a cerut reanalizarea deciziei de interzicere a pelerinajului de la Iaşi, că o astfel de hotărâre ar fi una politică.
2775 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: Numai dacă decizia va fi una politică şi nu tehnică

Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: Numai dacă decizia va fi una politică şi nu tehnică

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri seara că a evitat să se pronunţe pe acest subiect. „Mulţi au încercat să se folosească exact de faptul că doctorul Arafat nu face parte din credinţa noastră, înseamnă că are ceva cu noi, şi s-a folosit acest lucru în ultimele zile. (...) Aici nu e vorba de disproporţie, nici de dicriminare, nici de dorinţa de a face rău, este vorba de domeniul sănătăţii publice”, a spus Arafat, la Digi24.

El susţine că în timpul unui astfel de pelerinaj, precum cel de la Sfânta Cuvioasă Parascheva, există un risc mare de infectare.

„Am explicat logica, este risc de infecţie pe drum către, şi de acolo înapoi, plus timpul petrecut la faţa locului, dacă este un număr foarte mare de oameni”, a declarat şeful DSU.

Întrebat dacă autorităţile ar putea reveni asupra deciziei, Raed Arafat a spus: „Numai dacă decizia va fi una politică, şi nu tehnică. Nu din punct de vedere medical, ştiu părerea colegilor mei, nu avem cum să revenim asupra unei astfel de decizii, care e luată cu bună credinţă şi în baza unei analize foarte serioase”, a mai spus Arafat.

Patriarhia Română consideră că interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în Iaşi este o „măsură disproporţionată, discriminatorie”, potrivit unui comunicat remis vineri presei. Oficialii BOR speră că „se va reveni cât mai curând asupra măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iaşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici