Record negativ. Rata de infectare COVID-19 din Germania a atins cel mai mare nivel de la începutul pandemiei

  • Rata de infectare cu coronavirus din Germania a crescut la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, au arătat cifrele publicate luni de autorităţile sanitare.
  • Medicii au avertizat că va trebui să amâne operaţiunile programate în săptămânile următoare pentru a face faţă exploziei de cazuri.
7377 afișări
Imaginea articolului Record negativ. Rata de infectare COVID-19 din Germania a atins cel mai mare nivel de la începutul pandemiei

Rata de incidenţă la şapte zile - numărul de persoane la 100.000 care s-au infectat în ultima săptămână - a crescut la 201,1. Este cea mai mare valoare de la începutul pandemiei, depăşind record anterior de 197,6 înregistrat în decembrie anul trecut, se arată în cifrele publicate de Institutul Robert Koch.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus a crescut la 4.782.546 de la 4.767.033 cu o zi mai devreme. Numărul deceselor a crescut cu 33 la un total de 96.558, relatează Reuters.

Premierul statului Bavaria, Markus Soeder, a cerut măsuri mai hotărâte pentru face faţă valului. El a cerut ca testele să fie oferite din nou gratuit, centrele de vaccinare să fie reactivate şi ca statele şi guvernul federal să-şi coordoneze strategiile. Germania a oprit testarea gratuită pentru a stimula vaccinarea

Christian Karagiannidis, director ştiinţific la Asociaţia DIVI pentru medicină intensivă şi de urgenţă, a declarat că o creştere aşteptată a cazurilor de coronavirus în săptămânile următoare înseamnă că unele operaţii programate vor trebui amânate.

Germania a fost deja nevoită să mute unii pacienţi din regiuni cu spitale suprasolicitate.

Cele trei partide germane care lucrează pentru a ajunge la un acord asupra unui guvern de coaliţie până la începutul lunii decembrie vor prezenta luni propuneri pentru combaterea celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19 în ţară, a declarat cotidianul Die Welt. Planul include reintroducerea testelor gratuite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici