Video Situaţia ventilatoarelor în spitalele din România. 220 sunt defecte, 8 au fost reparate. Câte trebuie să sosească

  • În spitalele din România rămân defecte 220 de ventilatoare pentru respiraţia asistată.
  • Firma responsabilă de repararea ventilatoarelor a reuşit să recupereze doar opt.
  • Săptămâna viitoare vor ajunge în România 30 de ventilatoare noi pentru respiraţia asistată din cele 500 ce urmează a fi achiziţionate.
1634 afișări

În spitalele din România sunt nefuncţionale 220 de ventilatoare pentru respiraţia asistată. Ele au fost aduse la Bucureşti pentru a fi reparate.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Până acum au fost reparate opt din cele 228 de ventilatoare, urmând ca restul să vină piese de la firma mamă.

În ţară este un deficit de ventilatoare pentru respiraţia asistată. Un lot de asemenea aparate medicale va ajunge în România abia săptămâna viitoare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Noi avem în achiziţii în acest moment, pe firma noastră Unifarm, 500 de ventilatoare, 30 vor veni sătămâna viitoare.

Ventilatoarele pentru respiraţia asistată sunt vitale dacă ai o formă complicată de COVID-19. Acestea te ajută atunci când ai nevoie de îngrijiri spitaliceşti în secţiile ATI.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici