Studiu: Reinfectarea cu coronavirus este mai puţin probabil să fie severă. Cercetător: "Probabil datorită memoriei imune"

  • Reinfectările cu virusul care provoacă COVID-19 sunt rareori severe, sugerează noile descoperiri.
  • Cercetătorii din Qatar au comparat 1.304 de persoane cu o a doua infecţie cu SARS-CoV-2 cu 6.520 de persoane infectate cu virusul pentru prima dată.
1700 afișări
Imaginea articolului Studiu: Reinfectarea cu coronavirus este mai puţin probabil să fie severă. Cercetător: "Probabil datorită memoriei imune"

Studiu: Reinfecţia cu coronavirus este mai puţin probabil să fie severă. Cercetător: "Probabil datorită memoriei imune"

"Şansele" de a dezvolta o formă severă au fost cu 88% mai mici pentru persoanele aflate la a doua infecţie, se arată într-un studiu publicat în The New England Journal of Medicine.

Spitalizarile la pacienţii reinfectaţi sunt semnificativ mai mici în comparaţie cu pacienţii infectaţi pentru prima dată.

„Aproape toate reinfecţiile au fost uşoare, probabil datorită memoriei imune”, a spus a spus dr. Laith Jamal Abu-Raddad de la Weill Cornell.

Riscul de îmbolnăvire severă la persoanele care fuseseră infectate înainte a fost de doar aproximativ 1% din riscul asociat cu infecţiile iniţiale, au estimat cercetătorii. Nu este clar cât de mult ar dura protecţia imună împotriva reinfectării severe, au observat cercetătorii. Dacă va dura mult timp, speculează ei, ar putea însemna că, pe măsură ce coronavirusul devine endemic, infecţiile ar putea deveni „mai benigne”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici