Ţara care a cerut ajutorul altor state pentru a-i prelua pacineţii Covid din cauza numărului mare de cazuri. Are cea mai mare rată de noi infectări din UE

  • Cehia acceptă ajutor din străinătate, deoarece sistemul sanitar este copleşit din cauza numărului mare de cazuri de Covid.
  • În prezent, Cehia are în prezent cea mai mare rată de noi infectări din Uniunea Europeană.
  • Vineri dimineaţă erau spitalizaţi 8.153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1.735 la ATI.
1727 afișări
Imaginea articolului Ţara care a cerut ajutorul altor state pentru a-i prelua pacineţii Covid din cauza numărului mare de cazuri. Are cea mai mare rată de noi infectări din UE

Foto: Profimedia

Cehia acceptă ajutor din străinătate, deoarece sistemul sanitar este copleşit din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, noteză dpa.
 
Germania, Polonia şi Elveţia au fost rugate să preia şi să trateze mai mulţi pacienţi Covid-19, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Praga.
 
Pentru că spitalele sunt supraîncărcate, standardele obişnuite de tratament nu ar mai putea fi garantate, a spus ministerul.
 
Pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate nu au fost încă selectaţi, iar decizia revine medicilor. 
 
"Suntem într-o situaţie în care nu am vrut niciodată să ajungem. Numărul mare al noilor pacienţi infectaţi a sporit presiunea asupra sistemului sanitar" a spus ministrul Sănătăţii, Jan Blatny. 
 
Cu câteva zile înainte, el spusese că nu considera necesar ajutorul extern, însă presiunea asupra spitalelor creşte constant.
 
Republica Cehă are în prezent cea mai mare rată de noi infectări din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile.
 
De la începutul pandemiei, s-au înregistrat aproape 1,3 milioane de cazuri de Covid şi 21.325 de decese asociate cu noul coronavirus.
 
Varianta britanică este mai contagioasă şi se răspândeşte treptat în toată ţara.
 
Vineri dimineaţă erau spitalizaţi 8.153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1.735 la ATI. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici